Média a tiskové zprávy

Asociace jazykových škol České republiky (AJŠ) uspořádala v sobotu 14. října 2023 již 11. ročník své konference Moderní přístupy ve výuce jazyků.


Asociace jazykových škol České republiky (AJŠ) uspořádala v sobotu 14. října 2023 již 11. ročník své konference Moderní přístupy ve výuce jazyků. Jedná se o největší událost svého druhu v České republice, která se tradičně koná na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze.

Tento ročník byl plný superlativů. Konference se zúčastnil rekordní počet účastníků - 529 učitelů jazyků ze středních a základních škol a lektorů soukromých jazykových škol z celé České republiky. Na konferenci sebe a své služby prezentovalo 26 partnerů a vystoupilo 47 spíkrů z renomovaných nakladatelství, jazykových škol i soukromé sféry. 

Tradičních 6 jazykových sekcí (angličtina, němčina, čeština pro cizince, španělština, francouzština, ruština) doplnila odborná sekce zaměřená na didaktické postupy a umělou inteligenci. Téma umělé inteligence rezonovalo napříč konferencí. V rámci odborné sekce vystoupili dva odborníci z praxe: Jan Dolejš ze společnosti Digiskills lektory seznámil se základy umělé inteligence, Karel Klatovský ze společnosti Microsoft pak ukázal praktické nástroje, které mohou lektoři okamžitě využít. V jazykových sekcích se využití (nejen) ChatuGPT k přípravě lekcí i k aktivitám v hodině věnovaly dva příspěvky v anglické sekci a jeden v sekci španělské, francouzské a ruské. Konferenci pak zakončila panelová diskuze Jak ovlivní AI to, jak učíme jazyky. Příjemným zpestřením byl workshop Zdeňky Žádníkové z Dejvického divadla, která si pro lektory připravila “rétorickou kápézetku”. 

Konferenci už tradičně zakončila tombola s hodnotnými cenami od partnerů konference. 

Prezentace jednotlivých přednášejících i fotodokumentaci najdete na webových stránkách konference

 

Zpráva zveřejněna: 24. 10. 2023

Představujeme členy asociace



Chtěli byste se stát členem Asociace jazykových škol České republiky? Potřebujete získat informace o formě členství, práv a povinností člena, výši členských příspěvků a dalších informacích, kontaktujte nás.



Partneři Asociace jazykových škol


Bohemia Ventures, spol. s r.o. Books & Books s.r.o. ONLINE jazyky - angličtina online pro samouky, s.r.o. Fraus MyCAT.cz LanguageCert Euroexam