Média a tiskové zprávy

Asociace jazykových škol pořádala 5. konferenci pro učitele cizích jazyků

Asociace jazykových škol pořádala v sobotu 23. dubna na FF UK v Praze již svou pátou konferenci pro učitele cizích jazyků. Přednášek a seminářů se zúčastnilo více než 450 lektorů a odborníků na jazykové vzdělávání. Mezi prezentujícími byli také autoři známých jazykových učebnic Life nebo Intelligent Business a také zkušení lektoři a metodici členských škol asociace.

Asociace jazykových škol pořádala 5. konferenci pro učitele cizích jazyků

Praha 27. dubna (PROTEXT)

Asociace jazykových škol (AJŠ), která sdružuje celkem 47 nejvýznamnějších jazykových škol z celé České republiky, uspořádala v sobotu 23. dubna na půdě Filosofické fakulty UK již pátý ročník konference Moderní přístupy ve výuce cizích jazyků. Navázala tak na tradici založenou již v roce 2012 bývalou asociací jazykových škol ACERT.

Konference se zúčastnilo více než 450 učitelů, lektorů a odborníků na jazykové vzdělávání z Česka i ze zahraničí. V programu konference bylo možné najít jak semináře a přednášky o využití moderních technologií ve výuce nebo o nových výukových materiálech a učebnicích, tak například tipy, jak zaujmout studenty během výuky a zlepšovat jednotlivé jazykové dovednosti žáků.

Mezi hlavní postavy konference patřili například Paul Dummett, autor nové jazykové učebnice nakladatelství National Geographic "Life", nebo Tonya Trappe, autorka učebnice obchodní angličtiny nakladatelství Pearson Longman „Intelligent Business“. Mezi přednášejícími byli také lektoři a metodici členských škol asociace, kteří předávali svoje bohaté zkušenosti ve výuce jazyků pro všechny věkové kategorie a úrovně znalostí.

Poprvé se kromě tradičních anglické a německé sekce podařilo uspořádat také semináře pro učitele francouzštiny a španělštiny. Celkem tak proběhlo 29 seminářů, přednášek a workshopů během celého dne. Konference byla akreditována MŠMT a o požadavcích jazykového vzdělání v souvislosti s novým služebním zákonem a o jazykových zkouškách uznávaných ministerstvem přednášela jeho zástupkyně paní Marie Černíková.

AJŠ - Asociace jazykových škol, je jediným sdružením jazykových škol a agentur v České republice. Vznikla v lednu roku 2015 spojením AJŠA Asociace jazykových škol a agentur ČR a ACERT Asociace certifikovaných jazykových škol. Cílem AJŠ je zvyšování kvality jazykového vzdělávání, výměna profesních zkušeností mezi jazykovými odborníky a transparentní fungování jazykového trhu v ČR. V současné době má AJŠ 47 členských škol a 5 partnerských organizací.

Kontakt:

Vítězslav Bican