Mezinárodní konference pro lektory a učitele jazyků

Asociace jazykových škol České republiky (AJŠ) pořádá již 11. ročník své konference Moderní přístupy ve výuce jazyků. Jedná se o největší událost svého druhu v České republice, a konat se bude opět na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze v sobotu 14. října 2023.

Konference se tradičně účastní kolem 500 lektorů jazyků, učitelů ze základních a středních škol či vysokoškolských pracovišť, a pro tento rok organizátoři připravili 52 přednášek, workshopů a seminářů. Kromě různorodých témat pokrývajících širokou škálu aspektů výuky jazyků se o dynamiku konference postará i mix přednášejících. Své příspěvky přednesou jak metodici a lektoři z praxe či tvůrci výukových materiálů, tak i univerzitní pedagogové a odborníci z různých oblastí byznysového světa.

Novinkou letošního ročníku je pak právě odborná sekce určená učitelům všech jazyků. Kromě univerzálně aplikovatelných didaktických postupů se budeme věnovat i poměrně specifickým tématům - herečka Dejvického divadla Zdeňka Žádníková připravila pro lektory “rétorickou kápézetku”, celé dva bloky pak budou patřit umělé inteligenci. V prvním se podíváme na základy AI a v tom druhém na to, jak pomocí AI  prolomit jazykové bariéry. Dva workshopy na toto téma (přizpůsobené výuce konkrétního jazyka) jsou potom připraveny také v anglické sekci, a jeden ve španělské. Téma umělé inteligence se promítne i v závěrečné panelové diskuzi Jak ovlivní AI to, jak učíme jazyky.

Kromě nabitého programu v přednáškových sálech bude své produkty a služby prezentovat i 25 partnerů z řad vydavatelství, prodejců cizojazyčné literatury či tvůrců aplikací. Konferenci už tradičně zakončí tombola s atraktivními cenami od partnerů konference.

Registrace je otevřená a na konferenci zbývá už jen několik volných míst. Pro více informací navštivte webové stránky konference, kde se zároveň můžete i přihlásit.

Těšíme se na setkání s vámi na této jedinečné akci!

Zpráva zveřejněna: 19. 09. 2023